Opis forum
Co sądzicie o tym, aby w każdym numerze zamieszczać jakieś wartościowe cytaty znanych lewicowców np. jako przerywniki między artykułami albo tam, gdzie zostanie kawałek wolnego miejsca, może też na stronie głównej jakiś stały np. "Życie jest polityką, przyjmij w niej udział, aby inni nie działali w Twoim imieniu, za Ciebie lub przeciw Tobie!" prof. Czesław Banach
Administrator
Dobry pomysł, ale dlaczego tylko lewicowych? Ja bym je poszerzył o aforyzmy również z zakresu filozofii, literatury, sztuki etc. Niekoniecznie nastawione na lansowanie lewicowego pkt. widzenia (czyli po prostu apolityczne).
Można by wybrać jakiś cytat-motto naszej gazety.
tyle, ze co rozumiesz pod pojeciem cytaty z zakresu filozofii i literatury? jak w kazdej gazecie, ksiazce i publikacji wytarte teksty ks. twardowskiego albo JP 2 albo milosza? wg mnie ograniczyc sie tylko i wylacznie do lewicowcow... mamy to w nazwie, piszemy raczej lewostronnie wiec i cytatami mozna byloby przyblizac czerwony punkt widzenia. tym bardziej, ze aforyzmy z naszej dzialki sa bardzo malo znane, a sa ogromnie wartosciowe co niektore...
Administrator
No może trochę przesadziłem, ale będę się trzymał co do apolityczności. Np. Nietzsche miał kilka fajnych uwag na temat wiary i religii, ale nie wiem czy można do niego stosować kategorie lewicowości.
Marcin Szymański napisał:
Dobry pomysł, ale dlaczego tylko lewicowych? Ja bym je poszerzył o aforyzmy również z zakresu filozofii, literatury, sztuki etc. Niekoniecznie nastawione na lansowanie lewicowego pkt. widzenia (czyli po prostu apolityczne).
Można by wybrać jakiś cytat-motto naszej gazety.
Masz rację. Lewicowe cytaty, niekoniecznie lewicowców